Ez a hirdetés több mint 3 hónapja frissült utoljára. Lehet, hogy már nem aktuális információkat tartalmaz.

Szintezőműszerek széles választéka

Budaörs Biatorbágy Biatorbágy, Ybl Miklós sétány 10.
5 éve, 8 hónapja
  • Hirdetés ID: MAXAPRÓ-4232970
  • Kategória: Eladó
  • Alkategória: Otthon, Bútor, Kert
  • Hirdető típusa: Cég / Szakember
Leírás
A szintezőműszer
 
Mire használható: az egyik legfontosabb geodéziai és építőipari munka a szintezés. A szintező műszer segítségével magasságkülönbségeket mérünk. Így lehetőségünk van arra, hogy a munkaterületen vízszintes referencia síkokat jelöljünk ki, illetve megmérjük egy terület domborzati viszonyait.
 
A szintező műszerek fajtái: három fő csoportot különböztetünk meg. Ezek a következők libellás, automatikus és digitális szintező műszerek.
- libellás szintező műszer: ezt a műszer fajtát napjainkban már nem gyártják. A műszer tengelyének függőlegesítését a három talpcsavar és a szelencés libella segítségével végezzük. Amikor a libella jól be van állítva, akkor a cél felé fordítva a távcsövet a csöves szintező libella középre állításával az állótengely maradék hibáját kijavítjuk. Ekkor a távcsövünk irányvonala nagy pontossággal vízszintes síkban van. A mikor elfordítjuk az állótengely körül a távcsövet, akkor az állótengely maradék hibáját ismételten ki kell javítanunk a szintező libella segítségével. A fentiekből látható, hogy a műszer használata nagy odafigyelést kíván, továbbá viszonylag lassú a használata.
- automatikus szintező műszer: napjainkban szinte kizárólag ilyen megoldású szintező műszereket gyártanak. Az állótengely függőlegesítése megegyezik a libellás műszerrel. Viszont a tengely függőlegesítésből adódó maradék hibák kijavítását az optikai tengelybe beépített ingaszerkezet (kompenzátor) biztosítja (ettől a megoldástól automatikus a műszer). Ezáltal a műszer tengelyének függőlegesítése után - a távcső helyzetétől függetlenül- a műszer irányvonala mindig vízszintes síkban lesz. Az ilyen megoldású műszerekkel viszonylag gyorsan és egyszerűen lehet dolgozni.
- digitális szintező műszerek: az automatikus szintező műszerek egy továbbfejlesztett változata. Beállítása azonos az előbbivel. A különbség annyi, hogy a szintezőlécre történő méréseket digitálisan is le tudja a műszer olvasni a műszer, így kiküszöbölhető a mérésekből a személyi hiba, amely a vizuális leolvasásokat terheli. Általában bizonyos távolságig meg tudja mérni az álláspont és a szintezőléc közötti távolságot is. Használatához speciális kódléc szükséges.
 
Hogyan használjuk: a műszer használatához általában szükség van egy műszerállványra és egy szintezőlécre is. Első lépésben a műszerállványt állítsuk fel a kijelölt helyen, lehetőleg úgy, hogy az állványfej viszonylag síkban legyen. Ez után rögzítsük az állványhoz a szintező műszert. A műszer, magassága, akkor van jól beállítva, ha a mérő ember szemmagassága az okulár magasságában van.
Ez után végezzük el a műszer állótengelyének függőlegesítését a talpcsavarok segítségével (a szelencés libella buborékja legyen a kör közepén) fordítsuk el a műszert 180 fokkal és ellenőrizzük, hogy a libella középen marad-e. Akkor fogadható el a libella szabályozottsága ha a buborék a körön belül marad ( ha a körön kívül van a buborék, akkor azt be kell szabályozni, ha nem tudjuk vigyük el szervizbe). Ez után a szintező lécet állítsuk a kívánt helyre ( max. 50m 32x-es nagyítású műszernél), majd forduljunk a távcsővel a léc irányába és a durva irányzékkal célozzuk meg a lécet. A műszerbe nézve állítsuk az okulár szálkeresztjét a szemünkhöz, majd a képállító gomb segítségével állítsuk élesre a szintezőlécet. A mérés megkezdése előtt győződjünk meg arról, hogy a műszer ingaszerkezete működik-e. Ezt úgy tehetjük meg, hogy óvatosan az újunkkal megütögetjük a műszert, közben folyamatosan nézzük a szintező lécet. Jó működés esetén látjuk az inga lengéseit, mely mindig ugyan abba a pozícióba áll meg. Ha minden rendben volt elkezdhetjük a mérést, leolvashatjuk a szintezőlécről a magassági adatot. Még egy fontos dolog amire figyelni kell: ha a műszer hőmérséklete nagymértékben eltér a környezeti hőmérséklettől, akkor a mérések előtt várjuk meg, amíg a műszer belső hőmérséklete átveszi a környezet hőmérsékletét.
 
A szintező műszer tárolása, karbantartása: általánosságban elmondható, hogy a tárolással és a karbantartással nem szeretnek az emberek foglalkozni és minimális figyelmet fordítanak rá. Maga az eszköz egy terepi mérésre szolgáló berendezés, de a por és vízállósága nem egészen ezt mutatja. A legtöbb műszer IP54 védettségű (International Protection Marking) az első szám a szilárd szennyeződések elleni védelem az 5 azt jelenti, hogy por ellen védett, de kisebb porbehatolás megengedett, a második szám a víz elleni vésetséget mutatja a 4 azt jelenti, hogy freccsenő víz ellen védett, de enyhe beszivárgás megengedett. Amit ebből le lehet szűrni az a következő: ne hagyjuk a műszert az esőben állni, nem fontos az állványról levenni, de húzzunk rá egy védő fóliát. Lehetőleg kerüljük a poros helyeken történő mérést. Ha a műszer vizes lett addig ne tegyük a tároló dobozba, amíg meg nem szárad.
Miután egy ingaszerkezet szabadon mozog a műszerben, ezért vigyázzunk arra, hogy a műszert ne érje nagy rázkódás, esetleg leesés.
A műszer optikai elemeket tartalmaz ezeket alkalmanként tisztítani kell, puha száraz törlő kendővel töröljük át ezeket az elemeket.
A műszert lehetőleg azonos hőmérsékletű és páratartalmú helyen tároljuk.
Nézze meg termékválasztékunkat itt:

https://www.redghost.hu/spl/734356/Optikai-szintezok
Weboldalunk jobb oldalán hírlevelünkre feliratkozva Ön lesz az első, aki akcióinkról értesül majd!

RedGhost Building Trade Kft

2051 Biatorbágy, Ybl Miklós sétány 10.

06-23-310-416, 06-30-2126697

www.redghost.hu

info@redghost.hu

Kedvelje Facebook oldalunkat!

https://www.facebook.com/redghosttrading

LIKE!
#stabila #bosch #leica #spectra #szintező #optikaiszitező

Kapcsolat a hirdetővel
  • Gockler Márta

  • 3021266-mutasd
Mondd meg a hirdetőnek, hogy a Maxaprón találtad a hirdetést.


Elhelyezkedés
Budaörs

Biatorbágy
Biatorbágy, Ybl Miklós sétány 10.


Hasonló hirdetések

  • Budaörs
    SOK ELŐNY  -  a mesterséges sövény előnyei közé tartozik a  tartóssága, az időjárási viszonyokkal szembeni ellenálló képessége, a könnyű tisztán tartása és nem kell öntözni vagy műtrágyázni . Ezenkívül a sövény 5 db 50 x 60 cm-es panelből áll, így na...
    • Otthon, Bútor, Kert - Budaörs
    1 napja
    4 690 Ft
  • Budaörs
    VÁKUUMZSÁKOK: Csökkentik a becsomagolt tárgyak mennyiségét Véd a portól, nedvességtől, penésztől, atkáktól, molyoktól stb. A dolgok behelyezése és a levegő kiszívása után helyet takarítanak meg Megakadályozzák a becsomagolt tárgyak porosodását Tökéle...
    • Otthon, Bútor, Kert - Budaörs
    1 napja
    1 590 Ft
  • Budaörs
    Könnyen használható, egykezes szorító eszköz. Nem hiányozhat egyetlen asztalos, kárpitos üzemből sem, de otthoni barkácsolás során is segítségünkre lehet. Extra szorítóerővel rendelkezik, amely lehetővé teszi a munkadarab stabil rögzítését. Az edzett...
    • Otthon, Bútor, Kert - Budaörs
    1 napja
    5 190 Ft
  • Budaörs
    EGYSZERŰ ÖSSZESZERELÉS ÉS SZÉTSZERELÉS  - az összeszerelés nagyon egyszerű. Csak annyit kell tennie, hogy megfelelően csatlakoztatja az elemeket, és felviszi a fóliát a szerkezetre. MAG- ÉS NÖVÉNYVÉDELEM -  a szerkezet magvak, zöldségek, gyümölcsök é...
    • Otthon, Bútor, Kert - Budaörs
    1 napja
    19 990 Ft
  • Budaörs
    A felmosó egy fantasztikus tisztítóeszköz . Rendkívül könnyű, kézreálló és kényelmes a használata. Tökéletes minden típusú padló tisztítására . Kialakításának köszönhetően elérheti otthona legtávolabbi zugait is. A felmosó kétkamrás vödörrel van fels...
    • Otthon, Bútor, Kert - Budaörs
    1 napja
    4 990 Ft
 
Kapcsolat a hirdetővel
  • Gockler Márta

  • 3021266-mutasd
Mondd meg a hirdetőnek, hogy a Maxaprón találtad a hirdetést.
Üzenet küldése a hirdetőnek
Érdeklődésed elküldésével elfogadod tájékoztatónkat és kifejezetten hozzájárulsz ahhoz, hogy a maxapro.hu üzemeltetője, a weboldal használata során megadott adataidat az Adatvédelmi tájékoztatóban meghatározott célokból kezelje.
Elhelyezkedés
Budaörs

Biatorbágy
Biatorbágy, Ybl Miklós sétány 10.